Er staat al een privérekening in Ficsus.nl, hoe ga ik als zzp’er hiermee om?

Ficsus.nl kent standaard een privérekening. Deze rekening is bedoeld voor het boeken van privéstortingen of privé-onttrekkingen (privé-opnamen). Dit gebeurt veelal per bank maar ook een geldopname vanaf je zakelijke rekening die je privé gaat gebruiken boek je als ’gestort op je privérekening’ in Ficsus.nl. Deze privérekening is dus niet per definitie hetzelfde als je privé-bankrekening. Je privérekening is een indicatie van de financiële verhouding tussen privé en zakelijk. 

Het storten of opnemen van geld op de Fiscus.nl privérekening doe je middels de knop ‘Interne overboeking’. Bij een interne overboeking kan je zowel je storting als je onttrekking (het bedrag dat je uit je onderneming haalt om te kunnen leven (bij werknemer wordt dit 'loon' genoemd) boeken.

Wij adviseren alle zzp’ers allereerst om een aparte zakelijke bankrekening bij de bank te openen. In principe betaal je dan de zakelijke kosten van de zakelijke rekening en je privékosten van de privé-bankrekening(en). Dit verschaft een goed overzicht in je boekhouding en biedt een goede controle mogelijkheid voor de Belastingdienst. Betaal je (al dan niet bewust) zakelijke kosten van je privé-bankrekening of omgekeerd, privékosten van je zakelijke bankrekening, dan kan je dit in Ficsus.nl verwerken door dit direct bij het betalen van de factuur aan te geven, middels het kiezen van de juiste rekening waarvan je betaalt. Dit wordt dan ook automatisch meegenomen als storting en/of onttrekking. Deze zal je bij het tabblad ‘mutaties’ dan ook te zien krijgen wanneer je op de knop ‘stortingen/onttrekkingen’ klikt.

Tags: gestort op privérekening, interne overboeking, onttrekking, prive-rekening, privéonttrekking, privérekening, priverekening, privéstortingen, zakelijke rekening openen

verwante artikelen:

Laatste update: 2016-05-13 11:14