Je neemt iets af / koopt iets als zzp’er buiten de EU en de btw is naar je verlegd, hoe boek ik dat?

Je bent koper / afnemer van een product uit een land buiten de EU en je hebt daarover btw betaald (bijv. aankoop via Internet)

Dit wordt in vergunning 23 nader uitlegd en is te vinden op deze website.

Verwerking in Ficsus.nl:

Stap 1: Ga naar ‘uitgaven boeken’

Stap 2: Vul de omschrijving in

Stap 3: Selecteer ‘inkoopkosten’

Stap 4: Selecteer ‘btw verlegd buiten EU’ (optie om dit zelf uit te rekenen)

Stap 5: Klik op toevoegen

Stap 6: Ga naar tabblad ‘btw’ en je ziet het totaal bedrag verschijnen in sub 4a en het btw-bedrag erachter. Vervolgens wordt het btw-bedrag automatisch opgenomen in 5b ‘voorbelasting’

Tags: btw verlegd, btw-verlegd, buiten EU btw-aangifte, inkoop buiten EU, verlegde btw, verleggingsregel, verleggingsregeling