Hoet moet ik bankmutaties importeren?

Je kunt eenvoudig transacties van bankrekeningen importeren van vrijwel elke Nederlandse bank. Lees daarvoor de volgende handleiding

Hoe kan ik kas / contanten toevoegen?

Ga naar het tabblad ‘bank’ en klik op ‘instellingen bank’. Voeg vervolgens rekening toe. Geef deze rekening de naam ‘contacten of ‘kas’. Zet vervolgens een vinkje bij kas. 

Hoe kan ik een bankrekening verwijderen?

Je kunt geen bankrekeningen verwijderen. Wel kan je bij het tabblad ‘Bank / Instellingen bank’ het startsaldo aanpassen.

Als je ervoor zorgt dat het saldo op een bankrekening nul is, dan kunnen wij die wel voor je verwijderen. 

Boekhouden zonder zakelijke rekening?

Wij adviseren om een aparte zakelijke bankrekening bij de bank te openen. In principe betaal je dan de zakelijke kosten van de zakelijke rekening en je privékosten van de privé-bankrekening(en).

Dit verschaft een goed overzicht in je boekhouding en biedt een goede controle mogelijkheid voor de Belastingdienst. Betaal je (al dan niet bewust) zakelijke kosten van je privé-bankrekening of omgekeerd, privékosten van je zakelijke bankrekening, dan kan je dit in Ficsus.nl verwerken door dit direct bij het betalen van de factuur aan te geven, middels het kiezen van de juiste rekening waarvan je betaalt.

Dit wordt dan ook automatisch meegenomen als storting en/of onttrekking. Deze zal je bij het tabblad ‘mutaties’ dan ook te zien krijgen wanneer je op de knop ‘stortingen/onttrekkingen’ klikt.

Hoe kan ik een bankrekening bewerken?

Ga naar het tabblad ‘Bank’, vervolgens naar 'instellingen bank' en klik op de bankrekening die je wilt bewerken. Hier kan je de rekeningnaam, rekeningnummer en startsaldo veranderen. 

Let op! Je kunt geen bankrekening verwijderen, omdat je boekhouding dan administratief fouten kan gaan vertonen. Neem voor vragen hierover contact op met onze klantenservice.