Bankboeken

Je hebt net je bankmutaties geïmporteerd in Ficsus.nl. Nu kun je eenvoudig je inkomsten- en uitgavenmutaties boeken in Ficsus.nl. Wist je dat dit geheel automatisch kan gebeuren. Wij werken namelijk met boeksuggesties. Op die manier kan je nog sneller boekhouden. 

 

Tabblad bank 

*Boeksuggesties uitgaven:

Met boekhoudsuggesties maakt Ficsus.nl het boeken van uitgaven nog eenvoudiger. Je vult eenmalig het type (de grootboekcode) en de relatie van een uitgaventransactie in. Daardoor weet Ficsus.nl in het vervolg op welke manier dit soort transacties geboekt moeten worden. Doe je vervolgens een nieuwe import of maak je gebruik van Update boeksuggesties, dan kun je met 1 druk op de knop de terugkerende transacties op dezelfde manier boeken. 

Voorbeeld:
Maandelijks ontvang je een factuur van T-mobile voor het gebruik van je telefoon. Normaliter zal je deze factuur elke keer opnieuw moeten specificeren om die vervolgens te kunnen boeken. Met het nieuwe bankboeken werkt dit eenvoudiger. Je vult nu eenmalig het type in waarop deze factuur geboekt moet worden: 'kosten voor telefoon'. Vervolgens kies je de relatie: 'T-mobile'. 
 
Doe je in het vervolg een nieuwe import of kies je voor Update boeksuggesties, dan zal Ficsus.nl de terugkerende transacties van T-mobile herkennen. Wij koppelen deze transactie dan automatisch aan het type 'kosten voor telefoon' met de relatie 'T-mobile'. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop boeken te klikken en je transactie is op een correcte manier geboekt. 
 
Kosten voor telefoon
 
*Boekhoudsuggesties inkomsten:
Het boeken van inkomsten gaat ook super eenvoudig. Ficsus.nl kan namelijk inkomstentransacties koppelen aan verkoopfacturen die je eerder hebt verstuurd. Deze 'match' is gebaseerd op het factuurnummer. Het factuurnummer van je verkoopfacturen staan meestal ook opgenomen in de omschrijving van je transacties. Je vraagt namelijk de opdrachtgever bij een betaling om het factuurnummer te vermelden. Door deze 'match' kun je met 1 druk op de knop je inkomsten boeken.
 
Uitzondering:
In sommige gevallen kan Ficsus.nl de inkomstentransactie niet matchen met de verkoopfactuur. De opdrachtgever kan namelijk vergeten zijn om het factuurnummer te vermelden bij de transactie of het factuurnummer verkeerd geschreven hebben. Ook hiervoor heeft Ficsus.nl een oplossing. Je typt de eerste letters van je factuur in en je kunt de bijbehorende factuur direct selecteren. Je kunt nu de factuur eenvoudig boeken.
 
Boekhoudsuggesties uitgaven
Voorbeeld:
Je verstuurt een factuur van €181,50 naar klant 1. Je gaat vervolgens je bankmutaties importeren of je klikt op de knop Update boekhoudsuggesties. In het bankoverzicht zie je klant 1 en het bedrag van €181,50 naar voren komen. Ficsus.nl matcht deze transactie automatisch aan de factuur die je eerder naar klant 1 hebt gestuurd. Klik vervolgens op boeken en je transactie is geboekt.
 
Boekhoudsuggesties uitgaven boeken voorbeeld