Posten op de startbalans voor startdatum in Ficsus.nl

Vermoedelijk zijn de facturen van vóór je 'startsaldo', en daarom compenseert Ficsus.nl deze om het door je opgegeven startsaldo juist te houden. Het is echter eenvoudig dit euvel op te lossen.

Klik de betreffende factuur/facturen open door op de betreffende mutatie te klikken: je ziet waarschijnlijk een factuurdatum van voor 2016. Dit is juist. De betalingsdatum is echter later dan 2015. Zet daarom deze datum op het moment dat je dit betaald hebt.

  1. Klik eventueel op uitgebreide modus
  2. Zet beide data juist neer

NB. Bij de uitgebreide modus kan je alle data aanpassen. De standaardmodus gaat ervan uit dat je factuurdatum gelijk ligt met betaaldatum (zoals bijvoorbeeld bij pin betalingen het geval is).

Het is correct dat je niet de privé-maandlasten moet boeken in Ficsus.nl. Ficsus.nl is een boekhoudprogramma voor je onderneming. Dit is ook de reden dat het saldo van je privérekening niet gelijk kan lopen met je werkelijke rekening. De privérekening moet je zien als een schuld 'van' of 'voor' je onderneming.

Hiermee wordt bedoeld dat of je onderneming een schuld heeft aan de privé persoon ('voor') of je dient als privé persoon nog geld te storten aan de onderneming ('van'). Je privé rekening is dan ook een indicatie van de financiële verhouding tussen privé en zakelijk.

Bespaar op inkomstenbelasting

Stappenplan voor zzp'ers

Beparen op inkomstenbelasting
Download gratis e-book