Waarvoor dient de knop herberekenen?

Met de knop herberekenen (je vindt deze als je naar het btw-tabblad gaat kun je ervoor zorgen dat Ficsus.nl opnieuw nagaat welke btw-bedragen er allemaal op dat kwartaal betrekking hebben. Deze worden dan meegenomen in een nieuwe berekening.

Voorbeeld: de aangifte van kwartaal 1 komt eraan, en je denkt dat je alles hebt ingevoerd. Je dient de aangifte in middels Ficsus.nl. Twee weken na het indienen kom je erachter dat er nog een factuur is die niet is meegenomen, maar wel factuurdatum in kwartaal 1 heeft. 

Oplossing 1 (voorkeur)
Je vult de factuur in, Ficsus.nl neemt deze automatisch mee naar het volgende kwartaal. De Belastingdienst is hiermee akkoord zolang dit bedrag kleiner is dan 1000 euro.

Oplossing 2
Je vult de factuur in, en drukt op herberekenen. Ficsus.nl zal opnieuw gaan rekenen, en zal de later ingevoerde factuur toch meenemen in kwartaal 1 (immers, de factuurdatum heeft betrekking op kwartaal 1). Je krijgt vervolgens te maken met een ingediende aangifte die niet overeenkomt met de aangifte die je zou in moeten hebben dienen. Als oplossing kan je kiezen voor een suppletieaangifte, via het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst-website. De betaling van deze suppletieaangifte verwerk je wel middels het tabblad btw betaling/ ontvangst btw-aangifte verwerken).

LET OP! De herberekenen-actie kan niet ongedaan gemaakt worden! 

Bespaar op inkomstenbelasting

Stappenplan voor zzp'ers

Beparen op inkomstenbelasting
Download gratis e-book