Wat is de standaard aanwezig privérekening?

Ficsus.nl kent standaard een privérekening. Deze rekening is bedoeld voor het boeken van privé-stortingen of privé-onttrekkingen (privé-opnamen). Dit gebeurt veelal per bank maar ook een geldopname vanaf je zakelijke rekening die je privé gaat gebruiken boek je als ’gestort op je privérekening’ in Ficsus.nl.

Deze privérekening is dus niet hetzelfde als je privé-bankrekening. Je privérekening is een indicatie van de financiële verhouding tussen privé en zakelijk.

Het storten of opnemen van geld op de Ficsus.nl privérekening doe je middels de knop ‘Interne overboeking’. Bij een interne overboeking kan je zowel je storting als je onttrekking (het bedrag dat je uit je onderneming haalt om te kunnen leven (bij werknemer wordt dit 'loon' genoemd) boeken.

Wij adviseren allereerst om een aparte zakelijke bankrekening bij de bank te openen. In principe betaal je dan je zakelijke kosten van je zakelijke rekening en je privé-kosten van je privé-bankrekening(en). Dit verschaft een goed overzicht in je boekhouding en biedt een goede controle mogelijkheid voor de Belastingdienst.

Betaal je (al dan niet bewust) zakelijke kosten van je privé-bankrekening of omgekeerd, privé-kosten van je zakelijke bankrekening, dan kan je dit in Ficsus.nl verwerken door dit direct bij het betalen van de factuur aan te geven, middels het kiezen van de juiste rekening waarvan je betaalt. Dit wordt dan ook automatisch meegenomen als storting en/of onttrekking.

Deze zal je bij het tabblad mutaties dan ook te zien krijgen wanneer je op de knop stortingen/onttrekkingen klikt. 

Bespaar op inkomstenbelasting

Stappenplan voor zzp'ers

Beparen op inkomstenbelasting
Download gratis e-book