Hoe bereken ik mijn omzetbelasting als eenmanszaak?

Doorgaans moet je van een eenmanszaak per kwartaal de aangifte omzetbelasting indienen. Dit is niet ingewikkeld, maar er zijn diverse belastingvoordelen te behalen voor eenmanszaken. Wist je bijvoorbeeld dat je als startende kleine eenmanszaak soms vrijgesteld bent van de aangifte omzetbelasting? Zou het daarnaast niet handig zijn dat je per kwartaal met één druk om de knop de aangifte indient, en je niet handmatig de te betalen/ontvangen omzetbelasting meer hoeft te berekenen? 

Bij Ficsus.nl brengen we alles samen voor je eenmanszaak. Door je inkomsten en uitgaven in ons programma te verwerken berekenen wij automatisch de te betalen of de te ontvangen omzetbelasting. Dit invoeren gaat overigens heel eenvoudig. Je hebt er als eenmanszaak geen omkijken naar, ook doordat je bij ons bijvoorbeeld de transacties op je bankrekening kunt importeren. Nadat wij de te betalen/ontvangen omzetbelasting hebben berekend, dien je de aangifte hiervan in met een druk op de knop - via ons programma - bij de Belastingdienst. Je hoeft dus niet meer apart in te loggen via het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst.

Makkelijk en snel, de aangifte omzetbelasting van je eenmanszaak is met Ficsus.nl zo geregeld!

Tags: aangifte-btw eenmanszaak, belastingvoordelen eenmanszaak, omzetbelasting eenmanszaak, vrijgesteld aangifte omzetbelasting

verwante artikelen:

Laatste update: 2016-05-23 15:53