Hoe verwerk ik als zzp’er een factuur met een factuurdatum in een kwartaal waarvan ik de btw-aangifte al heb ingediend?

Voorbeeld: de aangifte van kwartaal 1 komt eraan, en je denkt dat je alles hebt ingevoerd. Je dient de aangifte in middels Ficsus.nl. Twee weken na het indienen kom je erachter dat er nog een factuur is die niet is meegenomen, maar wel factuurdatum in kwartaal 1 heeft. 

Oplossing 1 (voorkeur)
Je vult de factuur in, Ficsus.nl neemt deze automatisch mee naar het volgende kwartaal. De Belastingdienst is hiermee akkoord zolang dit bedrag kleiner is dan 1000 euro.

Oplossing 2
Je vult de factuur in, en drukt op herberekenen. Ficsus.nl zal opnieuw gaan rekenen, en zal de later ingevoerde factuur toch meenemen in kwartaal 1 (immers, de factuurdatum heeft betrekking op kwartaal 1). Je krijgt vervolgens te maken met een ingediende aangifte die niet overeenkomt met de aangifte die je zou in moeten hebben dienen. Als oplossing kan je kiezen voor een suppletieaangifte, via het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst-website. De betaling van deze suppletieaangifte verwerk je wel middels het tabblad btw betaling/ ontvangst btw-aangifte verwerken).

LET OP! De herberekenen-actie kan niet ongedaan gemaakt worden!

Tags: btw al ingediend, factuur, factuurdatum, oude factuur, te laat ontvangen factuur, vergeten factuur

verwante artikelen:

Laatste update: 2017-05-03 13:32