hoe verwerk ik in de balans te ontvangen of te betalen btw?

Als je dit ziet bij de btw-betalingen die je reeds verrekend en betaald hebt, dan zijn deze klaarblijkelijk nog niet (op de juiste wijze) verwerkt in Ficsus.nl.

Een betaling of teruggave omzetbelasting boek je niet middels de inkomsten/uitgave-knop, maar direct in het tabblad Btw. Dit kan je eenvoudig alsnog doen door helemaal onderaan het btw blad de betaling / ontvangst van de btw-aangifte te verwerken.

Indien je de velden hebt ingevuld en op ‘opslaan’ klikt dan wordt de betaling direct verwerkt in Ficsus.nl. De betaling verdwijnt dan van de ‘te betalen/te ontvangen’ status op je Balans.

TIP!
Door je kwartalen langs te gaan bij het tabblad Btw kan je zien of de betaling al verwerkt is. Indien je de betaling nog dient te verwerken zal er "Nog te betalen: <bedrag>" staan.

TIP!
Werk je met bankmutaties importeren en heb je de btw-betaling op je bankrekening al verwerkt middels een reguliere uitgave? Ga naar het tabblad Mutaties en verwijder de betreffende mutatie. Je geïmporteerde mutatie zal weer de status te boeken krijgen.

Bespaar op inkomstenbelasting

Stappenplan voor zzp'ers

Beparen op inkomstenbelasting
Download gratis e-book