Online boekhouden eenmanszaak

Online boekhouden voor een eenmanszaak? Als eigenaar van een eenmanszaak wil je het maximale uit je zaak halen. Dit betekent dat je geen kostbare tijd kwijt wil zijn met online boekhouden.

Als eenmanszaak is een online boekhouding hebben niet ingewikkeld. Althans, als je het online boekhouden onderbrengt bij een partij die gespecialiseerd is in eenmanszaken: Ficsus.nl.

Online boekhouden voor een eenmanszaak start bij Ficsus.nl. 

 

Online boekhouden voor een eenmanszaak en voor een zzp’er

Online boekhouden voor een eenmanszaak is anders dan voor een zzp'er. Een eenmanszaak – volgens de definitie van de Belastingdienst – is een ondernemer die “voor zichzelf” een onderneming drijft en belastingplichtig is onder de wet op inkomstenbelasting. Vergelijk dit met een “eenmans-ondernemer” die een BV heeft.

Laatstgenoemde is belastingplichtig (met zijn of haar BV) onder de wet op vennootschapsbelasting. Een zzp’er is altijd een eenmanszaak (dus inkomstenbelasting), maar een eenmanszaak is niet altijd zzp’er.


Immers, een eenmanszaak kan personeel in dienst hebben. Zou een zzp’er – zelfstandige zonder personeel – personeel in dienst hebben, dan zou hij of zij niet meer voldoen aan het stukje “zonder personeel” in de definitie.

Online boekhouden eenmanszaak : waarom?

Online boekhouden voor een eenmanszaak is niet perse verplicht. Je hebt de verplichting, van de belastingdienst, om een administratie bijhouden. Om je administratie online bij te houden is verreweg het eenvoudigst. Door online te boekhouden is de administratie namelijk altijd en overal beschikbaar.

Kies echter wel voor een aanbieder van online boekhouding die beschikt over het Keurmerk Zeker-Online. Alleen bij een keurmerkhouder weet je namelijk dat je boekhouding veilig online staat opgeslagen.

Een Keurmerk Zeker-Online is niet online te koop. Een partij moet aan bijna 300 zeer strenge veiligheidsnormen voldoen, die door een externe auditor gedurende 6 maanden achter elkaar worden ge-audit.

Online boekhouden eenmanszaak direct gebruiken

Je kunt direct starten met het online boekhouden voor een eenmanszaak. Ga naar www.ficsus.nl/registreren en probeer het online boekhouden eerst 35 dagen gratis en geheel vrijblijvend uit. Je zit nergens aan vast!

Vind je het bij je passen, net zoals de duizenden eenmanszaken die je voorgingen, dan zet je het gratis proefabonnement om in een betaalde variant (slechts 12,50 per maand, geen verrassingen of modules) en ga je direct verder met je boekhouding. Online boekhouden voor een eenmanszaak start bij Ficsus.nl.