blog

Terug naar blog

Het aantal ZZP'ers in de ICT groeit

In de IT zijn er bovengemiddeld veel zzp'ers actief. Toch is het voor bedrijven lastig om de juiste IT-professional op HBO- of universitair niveau te vinden. IT'ers zijn schaars en zijn erg gewild binnen hun eigen sector.

Werkloosheidcijfer blijft toch hoog!

De vacatures in de IT stijgen, maar het werkloosheidcijfer blijft hoog. Hoe kan dat? De afgelopen maand is het aantal werkloze IT-professionals weliswaar gedaald, maar er zijn nog altijd bijna 19.000 IT'ers zonder baan die bij het UWV staan geregistreerd als werkzoekend.

Deze mismatch is problematisch voor werkgevers.


Organisaties kiezen steeds vaker voor een kandidaat die de juiste specifieke kennis in huis heeft. Zij stellen hier de contractvorm ondergeschikt aan, waardoor de flexibilisering toeneemt.

Niels Huisman van FastFlex zegt hierover het volgende: "Flexibele krachten worden tegenwoordig vaker gezien als de oplossing voor innovatie en verandering binnen bedrijven in plaats van puur de invulling van 'piek en ziek''. Veel voordeel behalen bedrijven die kiezen voor jonge zelfstandigen. Zij kijken vaak met een kritische en frisse blik naar de huidige bedrijfsprocessen of strategische besluiten.

Het rapport laat nog meer interessante uitkomsten zien:
- Zzp'ers werven steeds vaker opdrachten via een onafhankelijk platform;
- 91 procent van de zzp'ers prefereert om zonder tussenpersoon een opdracht te bemachtigen en
- veel zzp'ers hechten veel waarde aan hun vrijheid, zelfstandigheid en flexibiliteit.

Zzp'er in de IT en online boekhouden.

Ben je als zzp'ers werkzaam in de IT en op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma? Kies het boekhoudprogramma van Ficsus.nl. Met Ficsus.nl Boekhouden Compleet beschik je over een snel en handig boekhoudpakket.

Voeg eenvoudig je inkomsten en uitgaven toe en het krachtige programma doet de rest. Je balans, winst- en verliesrekening en btw-aangifte staan voor je klaar. Nu 35 dagen Boekhouden zzp voor slechts €12,50 p/m!