Boekhouding stichting

Je boekhouding verrichten als stichting? Als stichting ben je ook verplicht om een boekhouding te voeren. Stichtingen zijn administratie plichtig ingevolgde de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen.

Aangezien de inkomsten van een stichting grotendeels afhankelijk zijn van donateurs, is een stichting vaak niet kapitaalkrachtig genoeg om veel geld uit te geven aan een online boekhoudpakket.

Dat geld kan beter besteed worden aan het goede doel van de stichting.


Om die reden maakt Ficsus.nl online boekhouden betaalbaar. Voor slechts €12,50 per maand kan je als stichting de volledige boekhouding online regelen.

 

 

Online boekhouden als stichting 

De boekhouding van een stichting moet correct gebeuren. Het is van belang dat de boekhouding van de stichting volledig voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Stichtingen worden namelijk in bepaalde gevallen gewoon als onderneming aangemerkt.

Om die reden betaal je over de winst vennootschapsbelasting. De Belastingdienst geeft aan wanneer een stichting aangifte dient te doen.


Graag verwijs ik je naar de site van de Belastingdienst voor meer informatie. Ook een stichting kan te maken krijgen met de btw. Dan moet zij voldoen aan de eisen van het ondernemerschap. Voor de btw ben je ondernemer als je zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent.

Je kunt je activiteiten uitoefenen in de vorm van een eenmanszaak, een maatschap, een bv of een nv. Let daarom goed op of je als stichting vennootschapsbelasting of btw dient te betalen. 

Ook de online boekhoudsoftware moet volledig voldoen aan de wensen van het bestuur. Als vrijwilliger wil je ook niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan de administratie en om die reden moet het boekhoudpakket goed aansluiten op de behoeften van de stichting.

Met Ficsus.nl heb je het juiste instrument in handen om snel en efficiënt je boekhouding in te richten.

Het boekhoudprogramma maakt gebruik van 3 belangrijke knoppen. Dit betreft de inkomsten, uitgaven en intern boeken knop. Het is eigenlijk het enige wat je moet weten. Ficsus.nl verwerkt dit vervolgens boekhouding op de juiste manier.

Je bent er zeker van de je administratie volledig en kloppend is. Met een gerust hart stuur je de btw-aangifte naar de Belastingdienst. Je houdt overal toezicht op je financiën. 

De kosten voor een stichting om te boekhouden

Wat zijn nu de kosten om de boekhouding voor een stichting in orde te krijgen? Ficsus.nl beschikt over een perfect boekhoudpakket voor een stichting. Het betreft een alles-in-één pakket die het niet onnodig moeilijk maakt.

De boekhoudsoftware bevat precies die functies die je als stichting nodig hebt.

Het boekhoudprogramma is al verkrijgbaar voor slechts €12,50 per maand. Je kunt tevens het boekhoudprogramma 35 dagen uitproberen. Je zult zelf ervaren hoe makkelijk en eenvoudig het programma werkt.

Start nu als stichting met online boekhouden bij Ficsus.nl en profiteer direct van het gebruiksgemak.