Wat is elementair boekhouden?

Elementair boekhouden is het begrijpen van de beginselen van de boekhouding en het kunnen verzorgen van deze boekhouding met behulp van boekhoudsoftware.

Wanneer je als zzp'er of ondernemer meer wilt leren over de bedrijfsfinanciële aspecten van een organisatie dan is het handig om de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) / Elementair boekhouden op MBO-3 niveau te volgen. Besteed je de boekhouding uit maar wil je als ondernemer wel een vinger aan de pols houden? Ook dan is deze opleiding heel nuttig. Daarnaast is deze cursus interessant voor professionals die (kleine) ondernemers willen helpen met hun boekhouding.

Na afloop van deze cursus heb je alle tools in handen om zelfstandig de boekhouding te kunnen voeren voor kleine organisaties. Hierdoor kan je als gecertificeerd freelancer werken of snel aan de slag in een (financieel)administratieve functie, zoals op een boekhoudkundige afdeling.

De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) / Elementair boekhouden is op MBO-3 niveau, wordt door verschillende aanbieders gegeven en wordt geëxamineerd door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het is een praktijkgerichte cursus met veel voorbeelden en je legt online een examen af. Bij het afronden ervan krijg je een Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden.

Welke boekhoudkundige aspecten behandelt de cursus Elementair boekhouden?

Met deze cursus krijg je meer kennis over, en inzicht in, de belangrijkste boekhoudkundige principes. Je leert alles over belastingen en balansen maar ook over andere belangrijke onderwerpen zoals verkoop, inkoop en vreemd vermogen.  Voorbeelden van oefeningen zijn het berekenen van het eigen vermogen, het begrijpen van een voorraadfactuur en het openen, bijwerken en afsluiten van een grootboekrekening.

Lijkt het je leuk om de boekhouding van een kleine organisatie te kunnen voeren of ga je een onderneming beginnen? Kijk dan eens naar deze cursus. Deze cursus is ook een goede basis voor als je daarna een vervolgstudie wilt doen op (economisch) HBO-niveau. Meer informatie over het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) / Elementair Boekhouden vind je hier.