Wat is importeren?

Je kunt in Ficsus.nl op 2 verschillende manieren boekhouden. Je hebt de keuze om handmatig of automatisch, via het tabblad bank, te boeken. Kies voor importeren om automatisch te boeken. Wanneer je niet kiest voor importeren, dan zal je alles handmatig moeten boeken. 

Handmatig boeken

Wil je graag handmatig boekhouden dan is het belangrijk dat je bankrekening niet op importeren staat. Je kunt dit controleren door naar het tabblad bank te gaan. Ga vervolgens naar instellingen bank en kies het gewenste bankrekeningnummer. Je kunt nu je bankrekening heel eenvoudig aanpassen. Schakel importeren uit en je kunt nu alles handmatig boeken.

Automatisch boeken

Ficsus.nl wil het boekhouden zo snel en automatisch mogelijk laten verlopen. Om die reden kan je ook kiezen om een groot gedeelte automatisch te laten gebeuren. Je bankrekeningnummer zal nu alleen op importeren moeten staan. Je kunt dit controleren door naar het tabblad bank te gaan. Ga vervolgens naar instellingen bank en kies het gewenste bankrekeningnummer. Je kunt nu je bankrekening heel snel aanpassen. Kies nu voor importeren en je kunt nu een groot gedeelte automatisch laten boeken. 

Nu je bankrekening op importeren staat, hoef je de knoppen inkomsten en uitgaven helemaal niet meer te gebruiken. Je kunt je inkomsten en uitgaven direct 'afboeken' vanaf het tabblad 'bank'. Het is dan wel noodzakelijk om je banktransacties te importeren. Hoe je dit eenvoudig dit lees je hieronder. 

Importeren banktransacties
Je banktransacties kan je heel eenvoudig importeren in Ficsus.nl Boekhouden Compleet:

  • Log in op de site van je bank en kies voor transacties downloaden. Selecteer de gewenste rekening, tijdsperiode en het juiste format (MT940).
  • Voer de download uit. 
  • Klik op het tabblad 'bank' op de knop 'bladeren' en kies het MT940-bestandje dat je net gedownload hebt. Klik vervolgens op importeren 
  • Je ziet nu een aantal 'te boeken' transacties op je tabblad 'bank' staan. 

Je kunt nu heel eenvoudig en bijna geheel automatisch je geïmporteerde transacties afboeken. Ficsus.nl doet dit aan de hand van boeksuggesties. Je vult eenmalig het type (de grootboekcode) en de relatie van een transactie in. Hierdoor weet Ficsus.nl in het vervolg op welke manier dit soort transacties geboekt moeten worden.

Wil je meer weten over het automatisch bankboeken, dan wil ik je graag verwijzen naar ons blog: ons boekhoudprogramma wordt steeds slimmer.