Wat is een bankboek?

Het bankboek bestaat uit alle inkomsten en ontvangsten volgens het bankafschrift van je zakelijke rekening. Je kunt het bankboek een klein beetje vergelijken met het kasboek. Een groot verschil bij een kasboek is echter de kasstaat. Een bankboek beschikt daar niet over.  

Het bankboek bevat dus alle transacties die daadwerkelijk op je zakelijke bankrekening plaatsvonden. Deze transacties moeten verwerkt worden in je administratie. Je wilt dit natuurlijk zo snel en eenvoudig mogelijk doen. Kies daarom voor een boekhoudprogramma die het inlezen van elektronische bankafschriften ondersteund.

Je haalt zo heel eenvoudig je banktransacties op van je bank. Vervolgens importeer je deze in je boekhouding. Daarna moeten deze banktransacties natuurlijk nog verwerkt worden in je boekhouding. Iedere transacties moet immers 'geboekt' worden. 

Met het boekhoudprogramma van Ficsus.nl gaat het 'boeken' van deze banktransacties zeer snel en efficiĆ«nt. Het programma leert namelijk van eerder gedane boekingen. Op die manier weet de boekhoudsoftware op welke manier en op welke grootboekrekening een banktransactie geboekt moet worden. 

Dit bespaart je een hoop tijd en geld. 

Bankboek defintie